Belajarlah Ilmu Forex Trading Yang Betul, Akan Ada Bezanya!

Belajarlah Ilmu Forex Trading Yang Betul, Akan Ada Bezanya!

1675
17
SHARE
belajarlah-ilmu-forex-trading-yang-betul-akan-ada-bezanya

Syukur analisis USDJPY yang saya share dalam TFS Private Group Isnin lepas 04 April 2016 melampau-melampau menepati sasaran. Target sampai 109.80 je, tapi setakat hari ni dah terjun sampai 108.00. 180 pips lagi rendah dari sasaran. Masa saya post tu harga kat 111.60. Siapa sell dan masih hold mesti tengah floating profit lebih 350 pips dengan single entry sahaja. Saya close kat 120 pips. Pada saya tu pun dah banyak dah tu 🙂

Kalau anda serius nak berjaya dalam trading, anda kena ada ilmu trading yang secukupnya. Dah ada ilmu yang lengkap (dan betul) barulah anda boleh praktis serta asah skill trading anda. Kalau ilmu tak ada atau tak betul, sampai bila-bila pun trading anda macam yoyo. Kejap naik kejap turun, penat-penat trade akhirnya breakeven saja, atau lebih parah lagi kalau lebur duit!

Kuasai demo account dahulu, lepas tu trade real account modal kecil. Jangan lebih $100. Cuba gandakan atau control dulu $100 tu. Kalau anda berjaya, barulah guna modal lebih besar ikut kemampuan anda. Logiknya mudah saja, kalau $100 pun anda lingkup, mana mungkin modal $1000 anda boleh berjaya pula. Kecil pun tak boleh handle, macam mana nak handle yang besar ye tak?

Demo > Real kecil > Real besar barulah betul, tapi ramai trader yang flow dia terbalik. Real besar > Real kecil > Demo. Takde ilmu pergi letak modal besar. Asyik loss je lepas tu modal makin mengecil. Bila modal dah habis baru dia nak belajar guna demo.

Kalau ada ilmu yang betul anda boleh trade dengan lebih yakin. Teknik terbaik, money management masuk akal, pasti automatik emosi anda terkawal. Kenapa kita susah kawal emosi bila trade? Saya bagitahu satu je lah ek… iaitu SEBAB TAK LETAK STOP LOSS. Maknanya, bila trade kita sendiri tak tahu kita akan rugi berapa banyak kalau kita loss. Tau-tau buka terminal position semua dah auto close sebab MC. Sedih kan? 🙁

Belajarlah untuk trade cara yang betul. Serius, anda boleh buat analisis teknikal yang tepat & professional macam yang saya tunjukkan dalam rajah tu.

Terima kasih atas sokongan berterusan anda dan selamat maju jaya. Jumpa lagi dalam posts serta tips-tips yang akan datang.

Silakan SHARE tips ni dengan rakan traders anda yang lain ok. 😀

OK lah, teruskan bersama kami untuk tips-tips forex trading yang lebih mantap.

Jika anda ada sebarang pertanyaan sila komen dalam ruangan di bawah yer 🙂

Yang Ikhlas…

KHALID HAMID @ ABANG LID
www.ForexSebenar.com

P/S 1: Ada yang mengadu rugi dalam forex dah cecah RM500,000. Puncanya sebab tak ada ilmu. Kalau ada ilmu rasanya dah jadi multimillionaire dah tu

P/S 2: Tak tahu nak belajar dengan siapa? KLIK SINI

17 COMMENTS

  1. Salam tuan khalid…
    Sy ingin belajar tentang ilmu forex..
    Tapi sy belum belum cukup duit untuk beli tfs..
    Boleh tak tuan bantu sy dgn cara,maksud sy..sy nak byr secara ansur2…terima kasih tuan..

    • salam tuan maaf kami tidak menerima bayaran secara ansuran. tuan boleh belajar melalui ebook percuma dan sumber2 di blog ini & youtube kami ya. Itu percuma 100% 🙂

LEAVE A REPLY